Gizlilik Politikası

GÖÇ YOLU - Bizde her gün helva, lokum olmaz!

GİZLİLİK POLİTİKASI


25 Mayıs 2018'de Avrupa Birliği'nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) tüm Avrupa Birliği pazarlarında yürürlüğe girdi. Bunun, pazarlamacıların şaşırtıcı deneyimler sunarken tüketici gizliliğine odaklanarak marka bağlılıklarını güçlendirmeleri için yeni bir fırsat sunduğuna inanıyoruz. Bunu deneyimsel gizlilik olarak düşünün - gizliliğe sahip olmak, bağlamda sunulan ilgili gizlilik bildirimleri ve marka üzerindeki seçimler yoluyla müşteri deneyiminin önemli bir parçası olabilir. Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) hakkında daha fazla bilgi: GDPR.

Göç Yolu web sitesi:

‘Yörük Göç Yolları’ ile ‘Yörüklerin Kültür ve Yaşamları’nı temel alan belgeler, alan görüntüleri ile göç yolu iz kayıtları doğrultusunda hazırlanıyor / hazırlanmaktadır. Site üyelerinin kendini tanımlayabileceği ve paylaşımda bulunabileceği eklentiler yapılandırılmıştır.

Günce [Blok], Topluluk [Sosyal Ağ] ile Forum [Tartışma]; üyelerin kendilerini tanıtabileceği, fotoğraf ve video paylaşımında bulunabileceği, içeriklerini paylaşabileceği platformlardır.

Proje üretme / yazma ve alan çalışmalarında gönüllü ekip oluşturmak amaçlıdır. Site kullanıcılarının ilgili konu hakkında destek bulabileceği bir sosyal ağ oluşturmaya ve akademik paylaşımlara hizmeti hedefler, tarihi göç yollarının iz kayıtlarının sürdürülebilir çalışma olmasına katkı sunar…

Benim ticari bir bağlantım yoktur! Tümü ile gönüllü ve özverili çalışmadır. Genellikle site üyelerimin kişisel verileri ile ilgilenmiyorum. Ancak; sizlerle gönüllü çalışma ve topluma katkı sunmak, iletişim kurabilmek için bazı kişisel verilerinizi işleme koymam (adı-soyadı, e-posta, telefon, IP) gerekiyor. Web siteme kayıt aşamasında istenen kişisel bilgilerdir. Bu siteyi tamamen özel, hobi olarak hazırladım. Site sizlerindir…

Genel olarak, ‘Göç Yolu’ web sitesi herhangi bir kişisel bilgi girilmeden kullanılabilir. Ancak, sitedeki belirli hizmetler için farklı kurallar geçerli olabilir ve aşağıda ayrıca açıklanmıştır. Sitedeki ‘Bana Ulaşın’ formunu ya da ‘Kayıt Olun’u kullanırsanız, Avrupa ve Türkiye "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)" hükümlerine uygun olarak sizden kişisel bilgiler (örneğin, ad ve e-posta adresi) toplarım.

Bilgi, yalnızca belirli bir gerçek kişiyle ilişkilendirilebiliyorsa kişisel kabul edilir. Veri korumanın yasal çerçevesi Avrupa Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ile 6698 Sayılı Türkiye Kişisel Verilerin Korunması Kanunu [KVKK (2016)]'nda bulunabilir.

Aşağıdaki hükümler benim tarafımdan kişisel bilgileri toplama, kullanma ve işleme şekli, kapsamı ve amacı hakkında bilgi vermektedir.

Kontrolör

Bu sitedeki kişisel verilerin işlenmesi için kontrolör:

Sadi YALGIN, Uşak / TÜRKİYE

E-Posta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Veri Koruma Görevlisi

‘Veri Koruma Görevlisi’ atamadım. Ticari bir kuruluş adına açılan site değildir...

SSL Şifrelemesi

Göç Yolu web sitesine girebileceğiniz verileri korumak için, bu web sitesi bilgisayarınızdaki ya da mobil cihazınızdaki tarayıcınızla web sunucusu arasında veri aktarmak için SSL şifrelemesi kullanır. Buraya girdiğiniz veriler, cihazınız ve web sunucusu arasında aktarım sırasında başkaları tarafından okunamaz! Güvenli Bağlantı: https://www.gocyolu.com

Bununla birlikte, internet yoluyla veri aktarımının güvenlik risklerine tabi olduğunu ve bu nedenle üçüncü tarafların aktarılan verilere erişimine karşı tam koruma sağlanamayacağını lütfen unutmayın!

Burada Hangi Kişisel Veriler Saklanıyor?

Kullanımlarını geri çevirmedikçe, Göç Yolu web sitesi, web sitesinin aynı kullanıcı / internet bağlantısı abonesi tarafından tekrar tekrar kullanımını tanımak için çerezlerden yararlanır.

Çerezler, internet tarayıcınızın bilgisayarınıza ya da mobil cihazınıza kaydettiği küçük metin dosyalarıdır. Web sitesinin bazı işlevlerini etkinleştirmek veya geliştirmek için kullanılırlar. Çoğu durumda bunlar, bu web sitesinden ayrıldıktan sonra silinen "Oturum Çerezleri" olarak adlandırılır. Bununla birlikte, üçüncü taraf hizmetleri tarafından saklanan çerezler üzerinde kontrol sahibi olmadığım kişisel veriler içerebilir (aşağıdaki Google Haritalar ve reCaptcha'ya bakın).

Web sitesinin kendisi tarafından kullanılan çerezlerle ilgili ayrıntılar “Çerez Politikası”nda bulunabilir.

Tarayıcı yazılımınızdaki ayarları uygun şekilde ayarlayarak çerezlerin yüklenmesini engelleyebilirsiniz. Ancak, bunu yaparak web sitesinin tüm işlevlerinden tam olarak yararlanamayabileceğinizi bilmelisiniz!

Sunucu Günlük Dosyalarında Depolanan Veriler

Bir web sunucusunu kendim çalıştırmıyorum, web sunucusunu çalıştıran bir internet servis sağlayıcısı (ISS) kullanıyorum. ISS bu hizmeti sağlamak için verileri (kişisel veriler dahil) işlediğinden, ISS benim adıma bu verileri işleyen GSYİH anlamında bir "İşlemci"dir. Bu nedenle ISS ile bir İşlemci Sözleşmesi imzaladım. ISS, web sunucularını yalnızca Türkiye'de işletmektedir.

ISS'nin web sunucusu, internet tarayıcınızın web sunucusuna aktardığı aşağıdaki verileri sunucu günlük dosyalarında toplar:

  •  Kullandığınız tarayıcının türü ve sürümü
  •  Cihazınızın işletim sistemi
  •  Sizi siteme bağlayan web siteleri (yönlendirme URL'si)
  •  Ziyaretinizin tarihi ve saati
  •  İnternet Protokolü (IP) adresiniz.

Bu veriler, vermiş olabileceğiniz kişisel bilgilerden ayrı olarak saklanır. ISS, web sunucusundaki sorunları analiz edebilmek ve web sunucusuna, bilgisayar korsanları tarafından olası saldırıların saptanabilmesi için bu verileri toplar. Veriler yedi gün boyunca saklanır ve daha sonra otomatik olarak silinir.

Veriler tüm ayrıntılarıyla kayıt altına alınır, Özellikle, IP adresinin kaydı önemlidir. IP adresleri güvenlik açısından önemlidir.

Benimle İletişime Geçtiğinizde Saklanan Veriler

Göç Yolu web sitesinden e-posta ve / veya bir iletişim formu kullanarak benimle iletişim kurma fırsatı sunulmaktadır. Böyle bir durumda, sağladığınız bilgiler yalnızca sizinle iletişim kurmak amacıyla saklanır. Hiçbir veri üçüncü taraflara aktarılmaz. Bu bilgilerin hiçbiri web sitesinin diğer bileşenleri tarafından toplanabilecek bilgilerle eşleşmez.

Siteye Kayıt Aşamasında Girilen Bilgiler

Göç Yolu web sitsin kaydolma fırsatı sunulmaktadır. Kayıt formunda gösterildiği gibi, kayıt sırasında girilen bilgiler:

Adınız, e-posta adresiniz, paylaştığınız ileti ve GDPR'ye göre girdiğiniz verileri saklama ve işleme izni yalnızca bu web sitesi tarafından kullanılmak üzere toplanır ve saklanır.

Foruma kaydolurken IP adresinizi ve kaydettiğiniz tarih ve saati de saklıyorum. Bu, üçüncü bir tarafın uygunsuz bir şekilde ve bilginiz olmadan sitemize kaydolmak için verilerinizi kullanması veya bir kullanıcının forumda telif hakkı yasaları gibi düzenlemelerle çelişen içerik yayınlaması durumunda beni korumaya yarar. Yasalar zorunlu kılmadıkça, bu bilgilerin hiçbiri üçüncü taraflara aktarılmaz. Bu bilgilerin hiçbiri web sitesinin diğer eklentileri tarafından toplanabilecek bilgilerle eşleşmez.

Site, Günce, Topluluk ve Forum’da Yorum İletme

Göç Yolu web sitesi içeriklerine, Günce, Topluluk ve Forum’da yorum ya da soru gönderme fırsatı sunulmaktadır. Bu amaçla, kullanıcı / internet bağlantısı abonesinin IP adresi saklanır. Bu bilgiler yazarın üçüncü kişi haklarına ve / veya yasa dışı içeriğe karşı ihlallerini bildirmesi durumunda site sahibinin güvenliği için saklanır. Sonuç olarak, özellikle bu tür ihlallerden potansiyel olarak sorumlu tutulacağım için paylaşımcıların verilerini kontrol etmek gerekir. Hiçbir veri üçüncü taraflara aktarılmaz. Bu bilgilerin hiçbiri web sitesinin diğer eklentileri tarafından toplanabilecek bilgilerle eşleşmez.

Forumdaki Yorumlara Abone Olma

Günce [Blok], Topluluk [Sosyal Ağ] ve Forum [Tartışma]’da, size yazdığınız ya da yorum yapmak istediğiniz bir gönderi hakkındaki sonraki yorumlara abone olma fırsatı sunulmaktadır. Bu seçeneği belirlediğinizde, abone olduğunuz ileti dizilerine yeni gönderiler eklendiğinde bir e-posta alırsınız. Bu tür yorumlara abone olma kararınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Bu nedenle elde edilen hiçbir veri üçüncü taraflara aktarılmaz. Bu bilgilerden hiçbiri web sitemin diğer eklentileri tarafından toplanabilecek bilgilerle eşleşmez.

Üçüncü Taraf Hizmetleri Tarafından Toplanan Veriler

Göç Yolu web sitesindeki Google Haritalar desteğini gösteren belirli sayfalar, haritaları Google Haritalar üzerinden görüntülemek için Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 ABD (kısaca: Google) “Google HaritalarAPI'sını kullanır.

Google, entegre “Google Haritalar” eklentisindeki sayfa görüntülendiğinde kullanıcı yapılandırmasını ve verilerini işlemek için çerezler ayarlamıştır. Genel bir kural olarak, bu çerezler tarayıcı kapatılarak silinmez, sizin tarafınızdan manuel – elle – olarak silinmediği sürece belirli bir süre sonra sona erer.

Verilerinizin işlenmesini kabul etmiyorsanız, “Google Haritalar” hizmetini devre dışı bırakmayı ve böylece verilerin Google'a aktarılmasını önlemeyi seçebilirsiniz. Bunu yapmak için tarayıcınızdaki Java Script işlevini devre dışı bırakmanız gerekir. Ancak, bu durumda “Google Haritalar”ı kullanamayacağınızı ya da en azından sınırlı bir ölçüde kullanamayacağınızı bilmenizi isterim.

“Google Haritalar”ın kullanımı ve “Google Haritalar” aracılığıyla elde edilen bilgiler Google'ın Kullanım Koşulları’na göre yapılır.

"Google Haritalar" ek Hükümler ve Koşullar için tıklayınız!

ReCAPTCHA Kullanımı

Göç Yolu web sitedeki giriş formlarını korumak için, bundan böyle "Google" olarak anılacak olan 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 ABD'nin Google Inc. "reCAPTCHA" hizmetini kullanabilirim. Bu hizmet sayesinde, karşılık gelen girdinin insan kaynaklı olup olmadığı veya otomatik makine işlemesi ile yanlış oluşturulup oluşturulmadığı ayırt edilebilir

Bildiğim kadarıyla, yönlendiren URL'si, IP adresi, web sitesi ziyaretçilerinin davranışı, işletim sistemi hakkında bilgi, tarayıcı ve kalış süresi, çerezler, ekran yönergeleri ve komut dosyaları, kullanıcı giriş davranışı ve “reCAPTCHA” onay kutusundaki fare hareketleri "Google"a iletilir.

"ReCAPTCHA"nın bir parçası olarak sağlanan IP adresi, "reCAPTCHA" eklentisi kullanıldığında Google Hesabı’nıza giriş yapmadığınız sürece Google'dan gelen diğer verilerle birleştirilmez. Siz ve web sitemdeki davranışınız hakkında Google tarafından bu veri iletimini ve depolanmasını önlemek istiyorsanız, bu sitenin iletişim formunda reCAPTCHA eklentisini kullanmadan önce Google oturumunu kapatmanız gerekir.

“ReCAPTCHA” hizmetinin kullanımı Google Kullanım Şartları'na uygundur.

Haklarınız (Bilgi Hakkı / İptal / Silme)

Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ne (GDPR) dayanarak, kişisel bilgilerinizin toplanması, işlenmesi ya da kullanımı ile ilgili sorularınız varsa, açıkça verilen izni iptal etmek istiyorsanız: “Bu tür bir iddianın bu verileri saklamak için herhangi bir yasal zorunluluk tarafından engellenmediği durumlarda yanlış verilerin düzeltilmesini ya da kişisel verilerin silinmesini isteme hakkınız olduğunu lütfen unutmayın.”

Sitede kayıtlı bir kullanıcı olarak verilerinizin düzeltilmesi ile ilgili olarak, Günce [Blog], Topluluk [Sosyal Ağ] ya da Forum [Tartışma]’a giriş yaptığınızda profilinize gidebilir ve tüm verileri kendiniz düzeltebilirsiniz.

Veri Taşınabilirliği Hakkı

Sitede saklanan verilerinizi yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilen bir formatta alma hakkına sahipsiniz. Sitedeki kullanıcı profiline girdiğiniz verileri indirme seçeneğiniz vardır. Bunu yapmak için kullanıcı profilinizdeki "CSV profilini dışa aktar" veya "XLS profilini dışa aktar" düğmelerini kullanın.

Şikayet Hakkı

Kişisel verilerinizi uygunsuz ya da yasa dışı bir şekilde kullandığımı düşünüyorsanız, bunu yetkililere şikayet etme hakkınız vardır.

Gizlilik Politikasındaki Değişiklikler

Yasalar değiştiğinde, üçüncü taraf hizmetlerinin hizmet koşulları değiştiğinde ya da hataları düzeltmem gerekirse, bu Gizlilik Politikası bildiriminin içeriğini değiştirebilirim. Bunu yazarken (Mayıs 2018), GDPR uyumlu bir gizlilik politikasının tam olarak neyi içermesi veya içermemesi gerektiği konusunda çok fazla karışıklık olduğu için, gelecekte bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabilirim. Geçerli sürümü her zaman burada bulabilirsiniz.

Keyifli paylaşımlar…

Yorum gönderme hakkınız yoktur.